Asuminen

Elä omannäköistä elämää

Viihtyisää asumista Kotipirtissä

Kotipirtin asukkaalla on käytössään esteetön, turvallinen ja yhteisöllinen asumisympäristö. Hän voi liikkua yhteisissä, turvallisissa tiloissa. Hänelle turvataan osallistumisen mahdollisuus toimintakykynsä mukaan jokapäiväisiin askareisiin, kodinhoitoon, yhteisölliseen toimintaan, harrastuksiin ja ulkoiluun. Asukas saa yksilöllisen palvelu- ja hoitosuunnitelmansa mukaisen riittävän hoivan, hoidon, tuen ja palvelut ammattitaitoiselta henkilöstöltä.

Alla olevien linkkien kautta voit tutustua Kotipirtin strategiaan ja vuosikertomukseen, Ulpukan ja Leinikin hoidon laatua varmistaviin omavalvontasuunnitelmiin sekä hinnastoon.

Palveluasuminen

Palveluasuminen Ulpukassa on tarkoitettu ikäihmisille, jotka pystyvät yhden hoitajan auttamana selviytymään päivittäisistä toiminnoistaan. He tarvitsevat usein tukea ja huolenpitoa psyykkisen, sosiaalisen ja fyysisen toimintakyvyn alentumisen vuoksi.

Asumispalvelun asiakasmaksu ja palvelusetelin asiakasmaksuosuus määräytyvät asiakkaan tulojen mukaan ja sen laskee Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikkö.

Palvelusetelin myöntämiseen sekä maksuihin liittyviä asioita voi tiedustella Kotitorilta.

Palvelutalossa on 10 palveluasumisen paikkaa. Asunnot ovat valoisia ja viihtyisiä 37m²-39m² vuokrayksiöitä, joissa on tupakeittiö, makuuhuone, wc- ja suihkutila sekä parveke. Kaksioita on neljä ja ne ovat kooltaan 48m². Kaksiot on tarkoitettu pariskunnille. Yhteinen sauna on talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukkailla on käytössään turvapuhelin.

Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka vastaa hoidon ja kuntoutuksen suunnittelusta sekä toteutuksesta yhdessä asukkaan, omaisen ja muun henkilökunnan kanssa. Asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma.

Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden kuntouttamisesta huomioimalla kuntouttavan työotteen käytön. Asukkaille järjestetään monenlaista aktiviteettia edistämään heidän hyvinvointiaan.

palveluasuminen

Ympärivuorokautinen palveluasuminen

Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokauden hoitoa ja huolenpitoa. Kotipirtin palvelutalossa on ympärivuorokautista palveluasumista palveluasunnoissa Ulpukassa ja ryhmäkodissa Leinikissä.

Asumispalvelun asiakasmaksu ja palvelusetelin asiakasmaksuosuus määräytyvät asiakkaan tulojen mukaan ja sen laskee Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikkö.

Palvelusetelin myöntämiseen sekä maksuihin liittyviä asioita voi tiedustella Kotitorilta.

Palvelutalon Ulpukassa on 30 tehostetun asukaspaikkaa. Ulpukassa asukkailla on oma yksiö 37 m²-39 m². Asunnot ovat varustetasoltaan samanlaisia kuin palveluasumisen asunnot.

Ryhmäkoti Leinikissä on 20 paikkaa. Ryhmäkodin asukkailla on oma 25 m² huone, jossa on wc- ja kylpyhuone. Asukkaiden käytössä on yhteinen ruokailutila ja olohuone sekä aidattu piha-alue. Asukkaan vuokraan on jyvitetty yhteisiä tiloja ja vuokra määräytyy 37 m² mukaan.

Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka huolehtii asukkaan hyvinvoinnista. Asukkaille laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä asukkaan, omaisen, omahoitajan ja sairaanhoitajan kanssa. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden kuntouttamisesta. Asukkaille järjestetään monenlaista aktiviteettia edistämään heidän hyvinvointiaan.

Asukas elää normaalia kodinomaista elämää. Henkilökunta on koulutettu muistisairaiden hoitamiseen ja he ovat läsnä ympärivuorokauden. Omaiset voivat osallistua arkeen mahdollisuuksiensa mukaan.

Tampereen kaupunki on määritellyt tehostetun palveluasumisen sisällön.

palveluasuminen

Vuokra-asuminen As Oy Tampereen Omapirtissä

Kotipirtti ry omistaa viereisestä taloyhtiöstä 11 asuntoa. Asunnot ovat kaksioita ja yksiöitä, joihin voi ostaa tarvittaessa lisäpalveluita Kotipirtistä erillisen hinnaston mukaan. Omapirttiläisten on mahdollisuus käydä Kotipirtin ravintolassa ruokailemassa edulliseen hintaan.

KOTIHOIVA

Kotipirtiltä on mahdollisuus ostaa kotiapua Omapirtin asuntoihin esim. siivousta ja ulkoilutusta. Asiakkaille tehdään yksilöllinen hoito- ja palvelusopimus ensimmäisen käynnin yhteydessä, jossa kartoitetaan asiakkaan avun- ja hoidon tarve. Palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Ota meihin yhteyttä

Lähetä meille palautetta tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai lähettää työhakemuksesi. Tavoitat meidät myös sähköpostilla kotipirtti@kotipirttiry.fi

  kotipirtti


  Kotipirtti ry
  Käräjätörmä 12
  33310 Tampere
  p. (03) 3153 31
  kotipirtti@kotipirttiry.fi

  kotipirtti


  Kotipirtti ry
  Käräjätörmä 12
  33310 Tampere
  p. (03) 3153 31
  kotipirtti@kotipirttiry.fi