Asuminen

Yhteisö jossa asukkaat, henkilö­kunta ja ympä­ristön asiakkaat elävät yhteistä arkea iloineen ja suruineen.

Lue lisää

Viihtyisää asumista Kotipirtissä

Kotipirtin Palvelutalo toimii alueen voimavarakeskuksena. Se on yhteisö jossa asukkaat, henkilökunta ja ympäristön asiakkaat elävät yhteistä arkea iloineen ja suruineen. Kotipirtin palveluarvoissa huomioidaan asukkaan yksilöllisyys kunnioittamalla hänen itsemääräämisoikeuttaan. Kaikissa palveluissamme korostuvat yhdessä tekeminen, asukkaista välittäminen ja yhteisöllisyys.

Kotipirtissä asukas sisustaa oman asuntonsa mieleisekseen omilla huonekaluilla ja rakkailla esineillään. Kerroksissa käytävien päissä on pikkuinen oleskelutila. Kotipirtin ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat asukkaiden käyttöön tarkoitetut yhteiset tilat mm. kuntohuone, Päiväpirtti ja yhteinen ravintolatila. Päiväpirtissä on mahdollista katsella tv:tä, kuunnella musiikkia, soittaa pianoa tai seurustella. Päiväpirtissä järjestetään asukkaille monipuolista ohjelmaa, jota esittävät ulkopuoliset ohjelmantarjoajat, oma henkilökunta ja vapaaehtoiset.

Kotipirtissä on yhteinen viihtyisä etupiha ja lämmin katettu pergola, jossa voi käydä istumassa viileämmälläkin säällä. Ryhmäkodissa on yhteinen aidattu sisäpiha. Piha-alueilla liikkuminen on esteetöntä ja turvallista vuodenajasta riippumatta.

Palvelutalo Onnelan omavalvontasuunnitelma
Ryhmäkoti Tyynelän omavalvontasuunnitelma
Kotipirtin strategia
Toimintakertomus 2020

Palveluasuminen

Palveluasuminen Onnelassa on tarkoitettu ikäihmisille, jotka pystyvät yhden hoitajan auttamana selviytymään päivittäisistä toiminnoistaan. He tarvitsevat usein tukea ja huolenpitoa psyykkisen, sosiaalisen ja fyysisen toimintakyvyn alentumisen vuoksi.

Asumispalvelun asiakasmaksu ja palvelusetelin asiakasmaksuosuus määräytyvät asiakkaan tulojen mukaan ja sen laskee Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikkö.

Palvelusetelin myöntämiseen sekä maksuihin liittyviä asioita voi tiedustella Kotitorilta.

Palvelutalossa on 14 palveluasumisen paikkaa. Asunnot ovat valoisia ja viihtyisiä 37m²-39m² vuokrayksiöitä, joissa on tupakeittiö, makuuhuone, wc- ja suihkutila sekä parveke. Kaksioita on neljä ja ne ovat kooltaan 48m². Kaksiot on tarkoitettu pariskunnille. Yhteinen sauna on talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukkailla on käytössään turvapuhelin. Asuntojen vuokra on 1.1.2021 alkaen 16.10€/m², vesimaksu 25.00€/kk /hlö ja saunamaksu 8.00€/kk sekä muut asukkaan tarvitsemat lisäpalvelut erillisen hinnaston mukaan.

Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka vastaa hoidon ja kuntoutuksen suunnittelusta sekä toteutuksesta yhdessä asukkaan, omaisen ja muun henkilökunnan kanssa. Asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma.

Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden kuntouttamisesta huomioimalla kuntouttavan työotteen käytön. Asukkaille järjestetään monenlaista aktiviteettia edistämään heidän hyvinvointiaan.

palveluasuminen
VANHUSTENHUOLLON PALVELUKUVAUKSET

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokauden hoitoa ja huolenpitoa. Kotipirtin palvelutalossa on tehostettua palveluasumista palveluasunnoissa Onnelassa ja ryhmäkodissa Tyynelässä.

Asumispalvelun asiakasmaksu ja palvelusetelin asiakasmaksuosuus määräytyvät asiakkaan tulojen mukaan ja sen laskee Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikkö.

Palvelusetelin myöntämiseen sekä maksuihin liittyviä asioita voi tiedustella Kotitorilta.

Palvelutalon Onnelassa on 26 tehostetun asukaspaikkaa. Onnelassa asukkailla on oma yksiö 37 m²-39 m². Asunnot ovat varustetasoltaan samanlaisia kuin palveluasumisen asunnot. Asuntojen vuokra on 1.1.2021 alkaen 16,10€/m² ja vesimaksu 25.00€/kk, sähkömaksu oman kulutuksen mukaan. Asukkaan mahdolliset muut lisäpalvelut erillisen hinnaston mukaan.

Ryhmäkoti Tyynelässä on 20 paikkaa. Ryhmäkodin asukkailla on oma 25 m² huone, jossa on wc- ja kylpyhuone. Asukkaiden käytössä on yhteinen ruokailutila ja olohuone sekä aidattu piha-alue. Asukkaan vuokraan on jyvitetty yhteisiä tiloja ja vuokra määräytyy 37 m² mukaan. Ryhmäkodissa vuokra ja vesimaksu ovat samat kuin palvelutalon puolella, mutta sähkömaksu on 15.50€/kk.

Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka huolehtii asukkaan hyvinvoinnista. Asukkaille laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä asukkaan, omaisen, omahoitajan ja sairaanhoitajan kanssa. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden kuntouttamisesta. Asukkaille järjestetään monenlaista aktiviteettia edistämään heidän hyvinvointiaan.

Asukas elää normaalia kodinomaista elämää. Henkilökunta on koulutettu muistisairaiden hoitamiseen ja he ovat läsnä ympärivuorokauden. Omaiset voivat osallistua arkeen mahdollisuuksiensa mukaan.

Tampereen kaupunki on määritellyt tehostetun palveluasumisen sisällön.

palveluasuminen
Tehostetun asumispalvelun tuotekuvaus

Vuokra-asuminen As Oy Tampereen Omapirtissä

Kotipirtti ry omistaa viereisestä taloyhtiöstä 11 asuntoa. Asunnot ovat kaksioita ja yksiöitä, joihin voi ostaa tarvittaessa lisäpalveluita Kotipirtistä erillisen hinnaston mukaan. Omapirttiläisten on mahdollisuus käydä Kotipirtin ravintolassa ruokailemassa edulliseen hintaan.

KOTIHOIVA

Kotipirtiltä on mahdollisuus ostaa kotiapua Omapirtin asuntoihin esim. siivousta ja ulkoilutusta. Asiakkaille tehdään yksilöllinen hoito- ja palvelusopimus ensimmäisen käynnin yhteydessä, jossa kartoitetaan asiakkaan avun- ja hoidon tarve. Palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

PALVELUVALIKOIMAAMME KUULUU

 • Kodinhoito sekä hoiva ja huolenpito

 • Kaupassa käynti ja ruuan valmistus

 • Sauna- ja suihkupalvelu

 • Lääkehoito (dosettijako)

 • Ulkoilu- ja asiointiapu

 • Ohjaus ja neuvonta

Ota meihin yhteyttä

Lähetä meille palautetta tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai lähettää työhakemuksesi. Tavoitat meidät myös sähköpostilla kotipirtti@kotipirttiry.fi

Yhteystiedot

  kotipirtti


  Kotipirtti ry
  Käräjätörmä 12
  33310 Tampere
  p. (03) 3153 31
  kotipirtti@kotipirttiry.fi

  Yhteystiedot
  kotipirtti


  Kotipirtti ry
  Käräjätörmä 12
  33310 Tampere
  p. (03) 3153 31
  kotipirtti@kotipirttiry.fi

  Yhteystiedot