Toiminnanohjaaja Mari Anttila suuntaa katseensa tiukan koronavuoden jälkeen kesän tuomiin toimintamahdollisuuksiin.

Kohti kesää 2021

Ihana aurinko on hellinyt meitä jo useiden päivien ajan ja luonto viheriöi kauniisti. Koronarokotukset ovat mullistaneet palvelutalomme arkea, kun onneksi huhtikuussa saimme tehosterokotukset kaikille asukkaillemme sekä henkilökunnalle. Varovaisin mielin olemme tosin vielä, vaikka usko ja toivo tavallisemmasta elämästä siintääkin mielessä tällä hetkellä.

Rokotteen tuomaa tehoa nähdään ja rajoituksista päästään vasta silloin, kun riittävän suuri osa väestöstä on rokotettu ja laumasuoja koronaa vastaan saavutettu. Rokotusten myötä Kotipirtin toiminnassa on jo kuitenkin saavutettu merkittävä askel, kun ovet avautuivat asukkaidemme läheisille ja talomme vapaaehtoistoimijoille, jotka käyvät ilahduttamassa arkeamme säännöllisesti esimerkiksi ulkoillen tai laulaen asukkaidemme kanssa.

Valoa ja kesätoimintaa

Toiset ihmiset tuovat turvallisuutta ja ympärillä oleva virkeä elämä tuo iloa itse kullekin. Eipä pahitteeksi ole ollut pitkästä aikaa auringonvalokaan, josta olemme saaneet nauttia kesän alussa mukavasti. Yksinäisyys ja sosiaalisten kontaktien vähyys on todettu tutkimusten mukaan terveysriskiksi ja kulunut pimeä vuodenaika poikkeuksellisessa maailmassa on ollut raskasta aikaa meille kaikille. Onkin ollut mitä mukavinta aloitella palvelutalossamme erilaista toimintaa pitkästä aikaa ja saada kaikenlaista pöhinää arkeemme.

Kesän ohjelmat täyttyvät boccia-kursseista, mölkyn heitosta, muistelukerhoista, kulttuurikabineteista, keittokeskiviikoista ja erilaisista tapahtumista aina Käräjätörmän festareihin ja sadonkorjuujuhliin asti. Saimme onneksemme Jakajat-hankkeestamme pilottikokeiluna alueelle noin 90 viljelylaatikkoakin, joita saamme yhdessä ja yhteisöllisesti viljellä sekä käyttää tulevaa viljelysatoa yhteiseen hyvään. Toivomme siis antoisaa satoa laatikoista ja paljon viherantimia pitkin kesää! Laatikkoviljelmät ovat meillä uusi mielenkiintoinen projekti ja ajatukset jo laukkaavatkin innolla seuraavan vuoden kesään ja mahdollisiin kesäkanoihin pihallamme. Avoimin mielin haluamme täällä kokeilla ja osallistua kaikkeen, mikä ilahduttaa ja aktivoi asukkaitamme ja kasvattaa viljelyiden lisäksi yhteisöllisyyttämme täällä Käräjätörmässä ja palvelutalossamme.

Läheiset, tervetuloa!

Nyt on aika nauttia kesästä, lämmöstä ja väreistä. Nyt on aika myös läheisten nauttia asukkaidemme kanssa yhteisistä hetkistä ja antaa lisää iloa heidän arkeensa.

”Tahdon nähdä kukkaispellon,
kuulla helinän kissankellon.
Tahdon löytää sateenkaaren,
omistaa kauniin satujen saaren.
Poutapilviä mulla on tyynyn alla
kuljeskelen huolitta maailmalla.
Kaikkea tätä on kesä!”

Leppoisaa ja auringoista kesää kaikille!

-Mari

kotipirtti


Kotipirtti ry
Käräjätörmä 12
33310 Tampere
p. (03) 3153 31
kotipirtti@kotipirttiry.fi

Käsittelemme ostolaskut sähköisesti ja vastaanotamme laskut ensisijaisesti verkkolaskuina.

Verkkolaskun osoite: 003716363949

Verkkolaskuoperaattori: Maventa

Operaattorin välittäjätunnus: 003721291126

Y-tunnus: 1636394-9

kotipirtti


Kotipirtti ry
Käräjätörmä 12
33310 Tampere
p. (03) 3153 31
kotipirtti@kotipirttiry.fi