Hankkeet

Kotipirtti ry:n hallinnoimat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) -rahoitteiset hankkeet

Lue lisää

Etsivä vanhustyö-hanke 2017-2019

Kaipaatko seuraa? Löytyykö naapuristasi ikäihminen, joka vaikuttaa yksinäiseltä? Oletko huolestunut sukulaisestasi, naapuristasi tai tuttavastasi, joka on jäänyt kotiin yksin? Kenenkään ei tarvitse jäädä yksin, kaikille löytyy mielekästä tekemistä ja seuraa.

Etsivä vanhustyö- hankkeen tavoitteena on löytää ja kohdata ikääntyneet, yli 65-vuotiaat, jotka ovat jääneet vaille mielekästä seuraa ja tekemistä.

Kotipirtin Etsivä vanhustyö- hanke etsii ikääntyneille, yli 65-vuotiaille uusia osallistumisen ja toiminnan mahdollisuuksia Tesomalla. Hankkeen ”kotipesänä” toimii Kotipirtin palvelutalo Käräjätörmässä, jossa kehitetään yhteisöllisyyden kautta erilaisia mahdollisuuksia vastata ikäihmisten osallisuuden ja hyvinvoinnin tarpeisiin.

Etsivä vanhustyö- hanke kutsuu verkostoonsa ikääntyneiden kanssa työskenteleviä toimijoita tukemaan ikääntyneiden kotona asumista ja hyvinvointia. Hanke tekee yhteistyötä tamperelaisten etsivää työtä tekevien toimijoiden ja eri hankkeiden kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä, niin jatketaan yhdessä eteenpäin.

Yhteystiedot:
Etsivä vanhustyö- hanke
Projektisuunnittelija | Laura Selin-Hannola p. 044 763 6633
Projektiohjaaja | Kati Mesiranta-Tynkkynen p. 044 763 6634

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@kotipirttiry.fi

Etsivä vanhustyö -hankkeen kaikille avoimet ryhmät keväällä 2019

Maanantai
Käräjätörmä 2:n kerhohuone (A-talo, A-rappu) klo 14.00-15.45, kahvittelua ja rentoa yhdessäoloa.

Tiistai
Käräjätörmä 3:n kerhohuone +65-kerho klo 13.00-15.00, yhdessäoloa, kahvittelua ja rentoa meininkiä.

Keskiviikko
Käräjätörmä 4:n kerhohuone (A-rappu) Kokkikerho klo 11.00-14.00. Tervetuloa kokkaamaan omien voimien mukaan kivaan porukkaan!

Kohmankaaren kerho alkaen 6.3.2019 klo 12.30-14.30 Mummolassa (Kohmankaari 22, käynti talon alapuoleisesta päädystä). Kerho järjestetään vuoroviikoin Mummolassa ja New Yorkissa (Kohmankaari 6 b, kellarikäytävä). Kerho toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin virikeohjaajan kanssa.

Torstai
Senioriklubi Voionmaankatu 44 A:n kerhohuoneella klo 13.00-15.00. Kerhossa mukavaa yhdessäoloa, kahvittelua, pelailua, laulua ja jutustelua. Kerho toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin virikeohjaajan kanssa.

Sunnuntai
Iloa arkeen -pysäkki Tesoman hyvinvointikeskuksen Lysti- salissa Tesomankatu 4 A klo 12.00-13.30 rentoa yhdessäoloa ja kahvittelua monitoimisalissa

Nimetön Huolenilmaus

Olen huolissani henkilöstä ja toivon, että Etsivä vanhustyö- hanke ottaa häneen yhteyttä.

Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä

Tutustu hankkeen omiin verkkosivuihin osoitteessa https://www.karajatorma.fi/

Kotipirtin palvelutalon ympärille rakennetaan yhteisöllinen palvelu- ja asuinkortteli

Uuteen kortteliin tulee 100 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitettu yhteisökylässä asumisesta kiinnostuneille henkilöille ja perheille. Kolmannes asunnoista varataan muistisairaille asukkaille. Palvelukortteliin tulee myös kaikille avoin kylätalo, jossa sijaitsee ruoka- ja kahvilapalvelut sekä yhteisiä kokoontumistiloja asukkaille ja muille käyttäjille. Kaavoituksen pitäisi valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä, jonka jälkeen alkaa suunnittelu- ja rakennusvaihe.
Palvelu- ja asuinkorttelin kehittämistyöhön on saatu STEA:n hankerahoitus. Hankkeen tavoitteena on kehittää yhteisöllinen ja monisukupolvinen yhteisökylä, jossa asuu eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia henkilöitä yhdessä muistisairaiden kanssa. Kehittämistyötä tehdään muun muassa suunnittelijoiden, tulevien asukkaiden, Kotipirtin työntekijöiden, asukkaiden, omaisten, vapaaehtoisten, naapureiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteiskehittelyn tuloksena on uniikki asumisen malli, jollaista ei ole vielä muualla.

Kiinnostuitko?
Yhteisökylä-hankkeella on omat verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat, joista voi seurata hankkeen etenemistä. Lisäksi julkaisemme sähköistä uutiskirjettä. Jos sinua kiinnostaa seurata hankkeen etenemistä, asuminen tulevassa yhteisökylässä tai erilaiset yhteistyömahdollisuudet, jätä yhteystietosi yhteisökyläkoordinaattorillemme: tuula.pesonen@kotipirttiry.fi tai puh. 044 763 6626, niin saat uutiskirjeen ensimmäisten joukossa. Yhteystietojen jättäminen ei sido mihinkään ja voit lopettaa uutiskirjeen vastaanottamisen milloin tahansa. Toivomme, että olet rohkeasti yhteydessä, jos herää kysymyksiä tai ideoita!

Tapahtumia:
Keskiviikkona 3.4.2019 klo 12.30-15.00 hanke-esittely teemalla Yhteisöllisyys ja muistiystävällinen asuminen Käräjätörmässä kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa (Keskustori 4). Hanke-esittely kuuluu tamperelaisten STEA:n rahoittamien Elämänote-ohjelmaan kuuluvien hankkeiden esittelyiden sarjaan. Vieraana tilaisuudessa Helsingin Diakonissalaitoksen emeritus diakoniajohtaja Jarmo Kökkö, joka alustaa aiheesta Ihmisarvo toteutuu yhteisöissä.

Yhteisökyläkehittäjä | Riitta Birck
p. 044 763 6625
riitta.birck@kotipirttiry.fi

Yhteisökyläkoordinaattori | Tuula Pesonen
p. 044 763 6626
tuula.pesonen@kotipirttiry.fi

Ota meihin yhteyttä

Lähetä meille palautetta tai ota yhteyttä oheisella lomakkeella. Voit myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai lähettää työhakemuksesi. Tavoitat meidät myös sähköpostilla kotipirtti@kotipirttiry.fi

Yhteystiedot

kotipirtti


Kotipirtti ry
Käräjätörmä 12
33310 Tampere
p. (03) 3153 31
kotipirtti@kotipirttiry.fi

Yhteystiedot
kotipirtti


Kotipirtti ry
Käräjätörmä 12
33310 Tampere
p. (03) 3153 31
kotipirtti@kotipirttiry.fi

Yhteystiedot