Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä

Kotipirtin palvelutalon ympärille rakennetaan yhteisöllinen palvelu- ja asuinkortteli

Uuteen kortteliin tulee 100 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitettu yhteisökylässä asumisesta kiinnostuneille henkilöille ja perheille. Kolmannes asunnoista varataan muistisairaille asukkaille. Palvelukortteliin tulee myös kaikille avoin kylätalo, jossa sijaitsee ruoka- ja kahvilapalvelut sekä yhteisiä kokoontumistiloja asukkaille ja muille käyttäjille. Kaavoituksen pitäisi valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä, jonka jälkeen alkaa suunnittelu- ja rakennusvaihe.

Palvelu- ja asuinkorttelin kehittämistyöhön on saatu STEA:n hankerahoitus. Hankkeen tavoitteena on kehittää yhteisöllinen ja monisukupovinen yhteisökylä, jossa asuu eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia henkilöitä yhdessä muistisairaiden kanssa. Kehittämistyötä tehdään muun muassa suunnittelijoiden, tulevien asukkaiden, Kotipirtin työntekijöiden, asukkaiden, omaisten, vapaaehtoisten, naapureiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteiskehittelyn tuloksena on uniikki asumisen malli, jollaista ei ole vielä muualla.

Kiinnostuitko?

Yhteisökylä-hankkeelle avautuu omat verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat vuoden 2018 loppuun mennessä, joista voi seurata hankkeen etenemistä. Lisäksi julkaisemme sähköistä uutiskirjettä. Jos sinua kiinnostaa seurata hankkeen etenemistä, asuminen tulevassa yhteisökylässä tai erilaiset yhteistyömahdollisuudet, jätä yhteystietosi yhteisökyläkoordinaattorillemme: tuula.pesonen@kotipirttiry.fi tai puh. 044 763 6626, niin saat uutiskirjeen ensimmäisten joukossa. Yhteystietojen jättäminen ei sido mihinkään ja voit lopettaa uutiskirjeen vastaanottamisen milloin tahansa. Toivomme, että olet rohkeasti yhteydessä, jos herää kysymyksiä tai ideoita!

Osallistu syksyn teemailtoihin:

Syksyn 2018 aikana järjestämme avoimia teemailtoja tulevaan yhteisökylään liittyvistä teemoista. Tilaisuuksissa kerrotaan myös yhteisökylähankkeesta. Tervetuloa mukaan! (ei ennakkoilmoittumista)
PAIKKA: Kotipirtin Palvelutalo, Käräjätörmä 12, käynti B-ovesta

Keskiviikko 31.10. klo 17 Mistä yhteisöllisyys syntyy ja miten sitä vaalitaan?
Alustamassa Käräjätörmän monisukupolvisen yhteisökylä -hankkeen työntekijä, yhteisökyläkehittäjä Riitta Birck. Riitta on miettinyt yhteisöllisyyttä omien kokemustensa ja havaintojensa kautta. Hän esittää viisi käytännöllistä vuorovaikutukseen liittyvää vinkkiä, joita noudattamalla kokemus yhteisöllisyydestä alkaa syntyä ja vahvistua.

Keskiviikko 21.11. klo 17 Voiko muistisairaan kohdata vai onko hän maailmassa, jonne ei ole pääsyä? Alustamassa Käräjätörmän monisukupolvisen yhteisökylä -hankkeen työntekijä, yhteisökyläkoordinaattori Tuula Pesonen. Hän kertoo erilaisista vuorovaikutuksen keinoista, jotka tukevat muistisairaan ihmisen hyvinvointia ja auttavat meitä ymmärtämään toisiamme paremmin. Tärkeää on hyväksyä jokainen ihminen sellaisena kuin hän on.

Hankkeen työntekijät:

Yhteisökyläkehittäjä Riitta Birck, 044 763 6625, riitta.birck@kotipirttiry.fi

Yhteisökyläkoordinaattori Tuula Pesonen, 044 763 6626, tuula.pesonen@kotipirttiry.fi