Käräjätörmän monisukupolvinen yhteisökylä

HUOM! Hankkeella on nyt omat verkkosivut, jotka löytyvät osoitteesta www.karajatorma.fi


Kotipirtin palvelutalon ympärille rakennetaan yhteisöllinen palvelu- ja asuinkortteli

Uuteen kortteliin tulee 100 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa, jotka on tarkoitettu yhteisökylässä asumisesta kiinnostuneille henkilöille ja perheille. Kolmannes asunnoista varataan muistisairaille asukkaille. Palvelukortteliin tulee myös kaikille avoin kylätalo, jossa sijaitsee ruoka- ja kahvilapalvelut sekä yhteisiä kokoontumistiloja asukkaille ja muille käyttäjille. Kaavoituksen pitäisi valmistua vuoden 2018 loppuun mennessä, jonka jälkeen alkaa suunnittelu- ja rakennusvaihe.

Palvelu- ja asuinkorttelin kehittämistyöhön on saatu STEA:n hankerahoitus. Hankkeen tavoitteena on kehittää yhteisöllinen ja monisukupovinen yhteisökylä, jossa asuu eri-ikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia henkilöitä yhdessä muistisairaiden kanssa. Kehittämistyötä tehdään muun muassa suunnittelijoiden, tulevien asukkaiden, Kotipirtin työntekijöiden, asukkaiden, omaisten, vapaaehtoisten, naapureiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteiskehittelyn tuloksena on uniikki asumisen malli, jollaista ei ole vielä muualla.

Kiinnostuitko?

Yhteisökylä-hankkeelle avautuu omat verkkosivut ja sosiaalisen median kanavat vuoden 2018 loppuun mennessä, joista voi seurata hankkeen etenemistä. Lisäksi julkaisemme sähköistä uutiskirjettä. Jos sinua kiinnostaa seurata hankkeen etenemistä, asuminen tulevassa yhteisökylässä tai erilaiset yhteistyömahdollisuudet, jätä yhteystietosi yhteisökyläkoordinaattorillemme: tuula.pesonen@kotipirttiry.fi tai puh. 044 763 6626, niin saat uutiskirjeen ensimmäisten joukossa. Yhteystietojen jättäminen ei sido mihinkään ja voit lopettaa uutiskirjeen vastaanottamisen milloin tahansa. Toivomme, että olet rohkeasti yhteydessä, jos herää kysymyksiä tai ideoita!

Tapahtumia:

Keskiviikkona 3.4.2019 klo 12.30-15.00 hanke-esittely teemalla Yhteisöllisyys ja muistiystävällinen asuminen Käräjätörmässä kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa (Keskustori 4). Hanke-esittely kuuluu tamperelaisten STEA:n rahoittamien Elämänote-ohjelmaan kuuluvien hankkeiden esittelyiden sarjaan. Vieraana tilaisuudessa Helsingin Diakonissalaitoksen emeritus diakoniajohtaja Jarmo Kökkö, joka alustaa aiheesta Ihmisarvo toteutuu yhteisöissä. Esite tilaisuudesta: 3.4.19_esite_Elämänote_Laikku

Hankkeen työntekijät:

Yhteisökyläkehittäjä Riitta Birck, 044 763 6625, riitta.birck@kotipirttiry.fi

Yhteisökyläkoordinaattori Tuula Pesonen, 044 763 6626, tuula.pesonen@kotipirttiry.fi