Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen palvelusetelillä on tarkoitettu ikäihmisille, jotka tarvitsevat ympärivuorokauden hoitoa ja huolenpitoa. Kotipirtin palvelutalossa on tehostettua palveluasumista kerroksien palveluasunnoissa ja ryhmäkodissa.

Asumispalvelun asiakasmaksu ja palvelusetelin asiakasmaksuosuus määräytyvät asiakkaan tulojen mukaan ja sen laskee Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikkö.

Palvelusetelin myöntämiseen sekä maksuihin liittyviä asioita voi tiedustella Kotitorilta.

Palveluasumisen tehostetussa palveluasumisessa asukkailla on
oma yksiö 37m²-39m². Asunnot ovat varustetasoltaan samanlaisia
kuin palveluasumisen asunnot. Asuntojen vuokra on 1.1.2019 alkaen 15.30€/m² ja vesimaksu 25.00€/kk, saunamaksu 8.00€, kerroksissa sähkömaksu oman kulutuksen mukaan ja ryhmäkodissa 15.50€/kk,  sekä asukkaan mahdolliset muut lisäpalvelut erillisen hinnaston mukaan. Sähkömaksu oma mittarikulutuksen mukaan.

Ryhmäkodissa on 20 asukaspaikkaa. Asukkailla on oma 25m² huone, jossa on wc- ja kylpyhuone. Asukkaiden käytössä on yhteinen ruokailutila ja olohuone sekä aidattu piha-alue. Asukkaan vuokraan on jyvitetty yhteisiä tiloja ja vuora määräytyy 37m²  mukaan.

Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka huolehtii asukkaan hyvinvoinnista. Asukkaille laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma yhdessä asukkaan, omaisen, omahoitajan ja sairaanhoitajan kanssa. Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden kuntouttamisesta. Ryhmäkodin asukkaille järjestetään monenlaista virikeohjelmaa edistämään heidän hyvinvointiaan.

Ryhmäkodissa asukas elää normaalia kodinomaista elämää. Henkilökunta on koulutettu muistisairaiden hoitamiseen ja he ovat läsnä ympärivuorokauden. Omaiset voivat osallistua ryhmäkodin arkeen mahdollisuuksiensa mukaan.

Tampereen kaupunki on määritellyt tehostetun palveluasumisen palvelusetelille sisällön. Sisältö löytyy uutiset ja lomakkeet linkin alta.