Tehostettu palveluasuminen kerroksissa

Palveluasuminen palvelusetelillä on tarkoitettu ikäihmisille, jotka pystyvät yhden hoitajan auttamana selviytymään päivittäisistä toiminnoistaan. He tarvitsevat usein tukea ja huolenpitoa psyykkisen, sosiaalisen ja fyysisen toimintakyvyn alentumisen vuoksi.

Asumispalvelun asiakasmaksu ja palvelusetelin asiakasmaksuosuus määräytyvät asiakkaan tulojen mukaan ja sen laskee Tampereen kaupungin asiakasohjausyksikkö.

Palvelusetelin myöntämiseen sekä maksuihin liittyviä asioita voi tiedustella Kotitorilta.

Palvelutalossa on 21 palveluasumisen paikkaa. Asunnot ovat valoisia ja viihtyisiä 37m²-39m² vuokrayksiöitä, joissa tupakeittiö, makuuhuone, wc- ja suihkutila sekä parveke. Kaksioita on neljä ja ne ovat kooltaan 48m². Kaksiot on tarkoitettu pariskunnille. Yhteinen sauna on talon ensimmäisessä kerroksessa. Asukkailla on käytössään turvapuhelin. Asuntojen vuokra on 1.1.2017 alkaen 14.50€/m², vesimaksu 23.00€/kk /hlö ja saunamaksu 8.00€/kk sekä muut asukkaan tarvitsemat lisäpalvelut erillisen hinnaston mukaan.

Jokaisella asukkaalla on omahoitaja, joka vastaa hoidon ja kuntoutuksen suunnittelusta sekä toteutuksesta yhdessä asukkaan, omaisen ja muun henkilökunnan kanssa. Asukkaalle laaditaan yksilöllinen hoito- ja palvelusuunnitelma.

Ammattitaitoinen henkilökunta huolehtii asukkaiden kuntouttamisesta huomioimalla kuntouttavan työotteen käytön. Asukkaille järjestetään monenlaista virikeohjelmaa edistämään heidän hyvinvointiaan.